Köket

Vår fantastiska kokerska heter Fortuna och hon lagar nästan all mat från grunden med färska råvaror. Fortuna lägger stor vikt vid ekologiska och närproducerade produkter och prioriterar svenskt kött. Minst två dagar i veckan bjuder hon på vegetarisk kost och en dag i veckan soppa med nybakt bröd. En näringsrik och varierad kost är viktigt för oss på Bikupan. Fortuna är bra på att tänka hållbart och tar tillvara på all överbliven mat i den mån hon kan. Ofta bjuds vi på gott bröd i olika härliga färger som är gjorda på gårdagensrödbetsbiffarna vi åt till lunch, eller kikärtsgrytan dagen före.

Matsedel finns på tavlorna i hallen på respektive avdelning, så föräldrarna ser vad barnen fått för mat. Vid matallergier eller annan specialkost pratar man med Fortuna samt lämnar läkarintyg.

Vi äter frukost kl. 07:55.
Vi äter lunch 11:20 
Vi äter mellanmål 14:20.

Mellan frukost och lunch har vi alltid en liten fruktstund där barnen får välja mellan olika frukter.