Bikupans förskola är ett föräldrakooperativ beläget i natursköna Skällinge utanför Varberg. Vi tar emot ca 36 barn i åldern 1-6 år.

Vi är tio stycken som arbetar på Bikupan, varav nio pedagoger och en kokerska som lagar god mat till oss varje dag, närproducerat och ekologiskt. Vi som arbetar i barngrupp är både förskollärare, barnskötare samt barnvårdare.

Förskolan har öppet måndag-fredag, 6:00-17:15 (vid behov upp till 12 timmar). Under sommaren har vi stängt fyra veckor, vid behov av omsorg under dessa veckor löser vi omsorgen på annat sätt. Varje läsår har vi fyra planeringsdagar (fördelat på året) då förskolan är stängd. Dessa dagar meddelas i god tid för bra framförhållning.

Avgifterna på vår förskola följer maxtaxa och betalas i slutet av varje månad. De barn som går 15 timmar/vecka, “allmän förskola”, följer skolans terminer. Det innebär att de är lediga alla lov och klämdagar. Detta gäller dock inte barn under 3 år som går 15 timmar/vecka.

Alla barn på förskolan är försäkrade. När barnet kommer till oss på morgonen är barnet vårt ansvar först när ni sagt hejdå till varandra. När barnet hämtas är barnet förälderns ansvar från det att ni går in genom grinden på vår gård.